Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Θεϊκές δονήσεις και Καθολικό ραδιόφωνο ...


Θεϊκές δονήσεις στο Καθολικό ραδιόφωνο:

Οι σεισμοί τιμωρία του Θεού για το σύμφωνο συμβίωσης των γκέι

Για «προσβλητικές και σκανδαλώδεις δηλώσεις» κάνει λόγο το Βατικανό που επαναφέρει στην τάξη το «Radio Maria»

Σάλο προκάλεσε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού της ιταλικής εκκλησίας «Radio Maria» στην οποία παραγωγός υποστήριξε πως οι ισχυροί σεισμοί που έπληξαν την κεντρική Ιταλία την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκαν ως… τιμωρία του Θεού για τα σύμφωνα συμβίωσης.

«Αυτές οι καταστροφές είναι συνέπεια του προπατορικού αμαρτήματος, μπορούν να ερμηνευθούν ως θεϊκή τιμωρία. Υπάρχει η εντύπωση ότι οι προσβολές που σημειώνονται κατά του νόμου του Θεού… σκεφτείτε την αξιοπρέπεια της οικογένειας, του γάμου, την ίδια την αξιοπρέπεια της σεξουαλικής ένωσης… σκέφτεται κανείς ότι βρισκόμαστε μπροστά… ας το πούμε θεϊκή τιμωρία, αλλά εννοείται σαν κάλεσμα για να ξαναβρούμε τις αξίες του νόμου της φύσης», είπε, μεταξύ άλλων ο ραδιοφωνικός παραγωγός του «Radio Maria», ο οποίος πολύ απλά εκτιμά ότι ο Θεός τιμώρησε τους ομοφυλόφιλους, ταρακουνώντας τη γη με συνεχείς σεισμικές δονήσεις.

Για «προσβλητικές και σκανδαλώδεις δηλώσεις» έκανε λόγο το Βατικανό, με τον μονσινιόρ Άντζελο Μπετσού, από τους πιο στενούς συνεργάτες του Πάπα Φραγκίσκου, να εξηγεί πως οι επίμαχες τοποθετήσεις δεν αντιστοιχούν στη θεολογία της ιταλικής εκκλησίας καθώς είναι αντίθετες στο όραμα του Θεού όπως αυτό προσφέρθηκε στους πιστούς μέσω του Χριστού.

«Ας μας συγχωρήσουν οι σεισμόπληκτοι», πρόσθεσε ο Μπετσού καλώντας το ραδιοφωνικό σταθμό να διορθώσει τη γλώσσα που χρησιμοποιεί στις εκπομπές και να συντονιστεί περισσότερο με το Ευαγγέλιο και το μήνυμα της αλληλεγγύης.

«Δεν μπορούμε να μη ζητήσουμε συγχώρεση από τους αδελφούς μας που επλήγησαν από την τραγωδία του σεισμού που παρουσιάστηκαν ως θύματα της οργής του Θεού. Να γνωρίζουν ότι έχουν τη συμπάθειά μας, την αλληλεγγύη και την στήριξη του Πάπα, της εκκλησίας και όποιου έχει ίχνος καρδιάς», συμπλήρωσε.


  04/11/2016 20:40 απο εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου