Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Μια κουβέντα στο Facebook περί σεισμών μετά από τον σεισμό στην Σταματά Αττικής και στο Βόλο τον Ιανουάριο του 2018


Καλημέρα, σας μεταφέρω μια κουβέντα σε ομάδα του facebook για τους σεισμούς στην Σταματά Αττικής και για την περιοχή του Βόλου δυο μέρες μετά.

Για αποφυγή παρεξηγήσεων διαγράφω τα ονόματα των συνομιλητών μου και αφήνω μόνο το δικό μου.

Αποφάσισα να μεταφέρω την κουβέντα αυτή διότι ο ένας από τους υπόλοιπους δυο συνομιλητές περιγράφει πλήρη πρόδρομα στοιχεία, σε απόλυτη συνδυαστική μορφή, τα οποία είναι καλό να τα γνωρίζουν όσοι ενδιαφέρονται.

Βέβαια στα τελευταία γεγονότα μάθαμε για μεγάλες, επιστημονικές, ανακαλύψεις στην σεισμολογική επιστήμη.

Ο σεισμός σε δίπλα επίκεντρο δεν μπορεί να μετρηθεί και μπορεί ο σεισμός στα 80 χλμ. Σύμφωνα με τις δημόσιες δηλώσεις καθηγητών και επιστημόνων.

Βέβαια, θα πρέπει να είμαστε και επιφυλακτικοί γιατί, μπορεί, πάντα πρέπει  να λέμε το ΜΠΟΡΕΙ, οι επιστήμονες να έχουν ενημερώσει από πριν για τον σεισμό στην ευρύτερη περιοχή του ανατολικού κορινθιακού (31/12/2017) έγκαιρα(;)!

Όλα τα παραπάνω τα αφήνω στην σκέψη σας …. Ταυτόχρονα έχετε και σε χρήσιμους συνδέσμους λίστα των σεισμών στην Ελλάδα από τις 31/12/2017 έως και τις 21/1/2018 το μεσημέρι. 

Οι σεισμικές δραστηριότητες από την 31η Δεκεμβρίου 2017 μέχρι τις 21 Ιανουαρίου 2018 το μεσημέρι – εδώ - και σε χάρτη εδώ.




Οι δυο σεισμοί που μας ενδιαφέρουν είναι οι ακόλουθοι.
Αττικής 
Βόλου 
  

Αυτόν εδώ φυσικά δεν τον μέτρησε(;) το Ραδόνιο …. Ούτε μας … ενδιαφέρει
  
Ακολουθεί η συνομιλία στο FaceBook

-συνομιλητής 1
Τέλος πάντων...και όπως έλεγε και ο Ηλίας δεν κάναμε εμείς λάθος αλλά ο Εγκέλαδος. 

-συνομιλητής 2
έξω απτα δοντια. χθες βραδυ ειχαμε παλι απο σταματα 2 2,5αρια. με το χερι στην καρδια ο χορος αυτοςς μπορει να δωσει ενα νεο 99? και τοτε κανεις δεν γνωριζε την δυναμικη του ρηγματος της παρνηθος μεχρι εκεινη την αποφραδα ημερα. τις 7-9 δλδ δουλευω φυλακας εκει και τον τελευταιο καιρο τα σκυυλια εχουν τρελαθει σκουζουν κλπ και βραδυατικα πετανε τα πουλια απ τα δεντρα στα καλα καθουμενα, και εδω και μια βδομαδα παρατηρω το εξης φαινωμενο. το σημα εκ διαδοσεωςς στα ψηφιακα απο αργολιδα και κυκλαδες εχει πεσει κατακορυφα-εχω μια μουρλια με τις κεραιες και το παρατηρω-περνω στην digea και μου λενε ολα καλως! και το κυριοτερο στα καλα καθουμενα η κορνα του αμαξιου μου ειδικα οταν βρισκομαι στην εκει περιοχη τρελαινετα και ποτε δεν πιανει και μια νυκτα κορναρε το αμαξι μονο του,οπως και αμαξια γειτονων και νομιζαν οτι μας την επεσαν ληστες. το ιδιο φΑΙΝωμενο ειχε συμβει στον επαναληπτικο του 81 στις 4μαρτιου αν δεν απατωμαι με κορναρισματα-διαταραχη του μανγητικου πεδιου και συν οτι και αποψε ειχαμε κοκκινο ηλιοβασιλεμα-ενδειξη ραδονιου-αναμενω εκτιμησεις σας

-συνομιλητής 1
Η συγκεκριμένη περιοχή και γενικότερα η Πεντέλη αλλά και ο Υμηττός, δηλαδή οι αρνητικές προεξοχές τους, δεν μπορούν να δώσουν σεισμό άνω των 5R. Αντιθέτως, η Πάρνηθα και ο Ωρωπός μπορούν μέχρι και 6R.

Το κόκκινο χρώμα της ατμόσφαιρας, κατά το ηλιοβασίλεμα, δεν είναι αποτέλεσμα ραδονίου (Rn).

Η έκλυση ραδονίου γίνεται αντιληπτή από διάφορες συσκευές αλλά μόνο όταν υπάρχει σεισμός άνω των 5,5R .
Σε μικρότερους σεισμούς ανιχνεύεται από σπάνια έως καθόλου.

John Bardopoulos Καλημέρα, -συνομιλητή 1, Όταν λες: "" Η έκλυση ραδονίου γίνεται αντιληπτή από διάφορες συσκευές αλλά μόνο όταν υπάρχει σεισμός άνω των 5,5R .
Σε μικρότερους σεισμούς ανιχνεύεται από σπάνια έως καθόλου ""
Και η απορία μου με την ερώτηση: Ο Τσελεντης τότε τι βρήκε στο 4.8r της Σταμάτας ;;;;;

-συνομιλητής 1
Το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι πως ο κ.Τσελέντης και η ομάδα του διαθέτουν υπερσύγχρονες συσκευές. Δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε τα λεγόμενά του.

John Bardopoulos μάλλον, τώρα μαθαίνουν, Φυσικά, καήκανε στο χυλό και θα φυσάνε το γιαούρτι, και στην επόμενη δραστηριότητα τι θα κάνουν; θα πουν ότι το ήξεραν; θα πουν ότι ενημέρωσαν; αλλά δεν το περίμεναν; Λογικά θα πρέπει σε μεγαλύτερη δραστηριότητα να έχει πιο ισχυρό σήμα ραδόνιου από αυτό που έλεγε της Σταμάτας. Και ποσά ρίχτερ θα περιμένει;; Τι θα πει, Θα βγει και θα πει για σεισμό;;; Πόσο σίγουρος θα είναι για το μέγεθος και το επίκεντρο;;; Αν είναι διέλευση;;; Τι θα πει συγνώμη δεν βρέθηκε ... τροχονόμος(!) για να γίνει ο σεισμός!

John Bardopoulos Γενικά αν κρίνουμε και από τον Σεισμό στο Κιλκίς που δεν ήταν πανω από 5r, και επιφανειακός που αυτό ανάρτησε στο Cornel ο Βαρώτσος, αυτό βρήκε, με τα περίφημα ses του θα έχει μεγάλη πλάκα και καζούρα ο επιστημονικός σεισμολογικός χώρος στην Ελλάδα να περιμένουν πανω από 6 r και να τους βγαίνει ¨σκάρτος" 5ρις. και να επιμένουν για μεγαλύτερο. ο Βαρώτσος να το δίνει για 5 με 6r ένα χρόνο πριν όπως στο Κιλκίς να έχουν και μετρήσεις ραδόνιου και να περιμένουν μεγάλη δόνηση και να τους γίνεται ο σκάρτος 5ρις, και να λένε μα εμείς περιμένουμε τον μεγαλύτερο. Έχω την εντύπωση ότι Πάμε γι πολύ πλάκα και μεγάλους ξύλινους τίτλους σε εφημερίδες και κανάλια με μεγάλη ΑΣΑΦΕΙΑ ΣΕ ΌΤΙ ΛΕΝΕ. Πάμε για έναν ακόμα γύρο γελοιότητας των σεισμολόγων. Μάλιστα περιμένω και το «ιατρικό δελτίο υγείας» των μηχανημάτων ραδόνιου και ΒΑΝ αμέσως μετά από σκάρτο 5αρι.

John Bardopoulos  Γενικά αν κρίνουμε και από τον Σεισμό στο Κιλκίς που δεν ήταν πανω από 5r, και επιφανειακός που αυτό ανάρτησε στο Cornel ο Βαρώτσος, αυτό βρήκε, με τα περίφημα ses του θα έχει μεγάλη πλάκα και καζούρα ο επιστημονικός σεισμολογικός χώρος στην Ελλάδα να περιμένουν πανω από 6 r και να τους βγαίνει ¨σκάρτος" 5ρις. Και να επιμένουν για μεγαλύτερο. ο Βαρώτσος να το δίνει για 5 με 6r ένα χρόνο πριν όπως στο Κιλκίς να έχουν και μετρήσεις ραδόνιου και να περιμένουν μεγάλη δόνηση και να τους γίνεται ο σκάρτος 5ρις, και να λένε μα εμείς περιμένουμε τον μεγαλύτερο. Έχω την εντύπωση ότι Πάμε για πολύ πλάκα και μεγάλους ξύλινους τίτλους σε εφημερίδες και κανάλια με μεγάλη ΑΣΑΦΕΙΑ ΣΕ ΌΤΙ ΛΕΝΕ. Πάμε για έναν ακόμα γύρο γελοιότητας των σεισμολόγων. Μάλιστα περιμένω και το «ιατρικό δελτίο υγείας» των μηχανημάτων ραδόνιου και ΒΑΝ αμέσως μετά από σκάρτο 5αρι.

Εν κατακλείδι: Βέβαια, όλα τα παραπάνω μπορούν πολύ εύκολα να ντυθούν με πολλούς περισσότερους σταθμούς ραδόνιου για να είναι σίγουροι για τον σεισμό και να βγει αληθινό το ΒΑΝ. 

Δηλαδή περισσότερες επιδοτήσεις για «επιτυχημένες» προβλέψεις σεισμολόγων που … δεν αποδεικενειονται! 

Γενικά, είναι πολλά τα λεφτά Άρη όταν θέλουμε να καλύψουμε επιδοτήσεις παλιότερες με νέες επιδοτήσεις. 

Και όταν δεν μπορεί το κράτος υπάρχουν οι μεγάλες εταιρίες. Δηλαδή όταν πεθαίνει η δημόσια αγελάδα πάμε στην ιδιωτική· γιαυτο λέμε κάθε λίγο και στα ΜΜΕ ότι περιμένουμε μεγάλο σεισμό.

Αλήθεια, γνωρίζετε την συμβουλή της γιαγιάς στην λεχώνα μητέρα: Όταν πεινάει το παιδί κλαίει! 

Αλλά να μην πολυλογούμε μπορεί εύκολα ο κάθε Σεισμολόγος να μας αποστόμωση, στην κυριολεξία παρουσιάζοντας, την ημερομηνία μετρήσεων του ραδόνιου και το ποτέ έγινε ο κάθε σεισμός που «έδειχνε» η συγκεκριμένη μέτρηση του  ραδόνιου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου