Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Σύμφωνα με επίσημη δήλωση του διευθυντή στο …


…Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας και πρώην καθηγητή στο τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου της Πάτρας κ. Άκη Τσελέντη. Τα 4.5 Ρίχτερ της Ναυπάκτου …φώναζαν νύχτες πριν το σεισμό σε Ρίον, Αραχωβίτικα και Άγιο Βασίλειο η γη «έβγαζε» φωνές (+ Video)



Πρώτα ήταν αυτό….

ακολούθησε αυτό …
  
Κ’ μετά ήρθε αυτό:

Πάτρα: Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,3 Ρίχτερ σήκωσε στο πόδι την Πάτρα- Τσελέντης στο Patra News: Περιμένω ισχυρή μετασεισμική ακολουθία- Δείτε πίνακες

 

Νεώτερο: Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην ευρύτερη περιοχή και σύμφωνα με μαρτυρίες ο σεισμός ήταν δυνατός και σύντομος. Συγκεκριμένα, έγινε αισθητός στην Πάτρα, στην Ναύπακτο, στο Μεσολόγγι, στο Αγρίνιο και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.
Νεώτερο: "Ητανε ένας  σεισμος 4,3 Ρίχτερ 3 χιλιόμετρα δυτικά της Ναυπάκτου για αυτό και έγινε πάρα πολύ αισθητός σε περιοχές όπως η Ναύπακτος, ο Άγιος Βασίλειος και το Ρίο. Το εστιακό του βάθος ήταν μικρό και για αυτό έγινε τόσο έντονα αισθητός. Περιμένω ισχυρή μετασεισμική ακολουθία. Πιστεύω ότι αυτός ήταν ο κυρίως σεισμός, αλλά δεν αποκλείεται να δώσει και ένα 4,5 Ρίχτερ. Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και εννοείται ότι είμαστε όπως πάντα προσεκτικοί" είπε στο Patra News ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης.

Νεώτερο: Η δόνηση σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Κέντρο, ήταν  4,5 Ρίχτερ με επίκεντρο 18 χιλιόμετρα από την Πάτρα και εστιακό βάθος 2 χλμ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Το Γεωδυναμικό δίνει τη δόνηση 4.3 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα. 

 

από εδώ: .... 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου